אברבנאל מקשה על גזרת פרעה "אִם בֵּן הוּא וַהֲמִתֶּן אֹתוֹ, וְאִם בַּת הִוא וָחָיָה":
כי הספק בריבוי הזרע יותר היה בנשים מבאנשים, ולכן היה יותר טוב כל נולד - בין זכר בין נקבה, או ימיתו הנקבות ולא הזכרים?
ענה לשאלתו !
מתוך גיליון שמות תשכ"ט

אברבנאל מקשה על גזרת פרעה "אִם בֵּן הוּא וַהֲמִתֶּן אֹתוֹ, וְאִם בַּת הִוא וָחָיָה":
כי הספק בריבוי הזרע יותר היה בנשים מבאנשים, ולכן היה יותר טוב כל נולד - בין זכר בין נקבה, או ימיתו הנקבות ולא הזכרים?
ענה לשאלתו !
מתוך גיליון שמות תשכ"ט
לפרעה היו 2 סיבות- מחד לא להרבות את עמ"י, ולכך הוא צריך להמית רק מין אחד,
ומאידך למנוע מתקפה עליו, ובידוע שהגברים יותר חזקים ומיומני לחימה מנשים.
לפי הרפואה הקדומה כח הריבוי היה בגבר, והאשה הייתה הכלי בו העובר נוצר ונולד. המצב כיום בו ההורים תורמים את הגנים בצורה שווה לעובר לא היה מוכר בעבר ולכן הכרתת הגברים תהפוך ממילא את הנשים ללא פוריות. אולי זה הרעיון בפרשת שמות, אחרת קשה לענות על שאלת אברבנאל.
תודה רבה אני מודה לך אל ההצומה שכתבת לי
אני אוהבת אותך חולה אלייך יפה שלי מתה
אלייך מה אני העשה בלעדייך אההה
חחחחחח......D**+
תשובה לשאלת האברבנאל צריך לבקש לענ"ד לא בהגיון הצרוף המצוי באוצר המינוחים המונותאיסטיים אלא שאול מאוצר הדימויים והיצרים האליליים שהיו נהוגים גם במצרים ולכן פרעה שהיה שטוף יצרים, כיתר בני עמו, רצה להשאיר את הנשים היהודיות לעצמו ולעבדיו שהרי הבן היה מתייחס במצרים על האבות ולא על האמהות וקל להכחיד עם בלי הגברים, וגם אפשר שהפרעה חשב שאם ישארו רק בנים כעבדים הם יעשו צרות למצרים כשיגדלו
יהודה
שמעתי פרשנות מעניינת בנושא:
חרף היותם של בני ישראל עבדים במצרים, היה להם מעמד מיוחד, מימי יוסף, ולא ניתן היה לגרשם או למוכרם. פרעה ביקש להשמיד את הבנים, ובכך להתנתק מהמחויבות שנוצרה כלי בני ישראל ולשלוט יותר בגורלם.
בס"ד
לא עיינתי לעומק אבל ננסה לתרץ:
מטרתו של פרעה:
"הבה נתחכמה לו פן ירבה ופן יפרוץ"
אין מטרתו להשמיד את העם אלא לגרום לו להשאר מיעוט נדכא.
בהורגו את הזכרים הוא גם ממעט את קצב הריבוי של בנ"י על ידי השמדת צד אחד משותפי היצירה, וכן גורם לדיכוי יכולת ההתמרדות שלהם שהרי דרכו של איש לכבוש.
הגזרה של פרעה באמת משונה, כי הרי די בגבר אחד שנמלט מן הגזרה, בכדי להעמיד דור נוסף (הוא יכול להפרות נשים רבות). אם הוא רצה להקטין את הילודה בקרב עמ"י באופן ודאי - היה עליו לצוות על הריגת הנשים.
נראה לי שיש להסביר את הענין כך:
היחס אל האישה בעולם העתיק היה כאל רכוש, ופרעה עשה חשבון פשוט שאם הגברים לא יהיו בסביבה הוא יוכל להשתלט על "רכושם" וכך ירויח שתי ציפורים במכה אחת: גם יגרום להקטנה במספרם של ישראל וגם יגרום לגידול במספרם של המצרים - (מאחר שהנשים העבריות יולידו ילדים מצריים).
דור גבאי
כידוע, לפי ההלכה היהודית השתייכותו של האדם לדת היהודית מותנית בהיותו בן לאם יהודיה (אפילו אם האב אינו יהודי) - וזאת בניגוד לדתות האחרות בהן השיוך מותנה בדתו של האב.
האם שורשיה של ההלכה הזו נעוצים כבר בגזרה זו פרעה?
ואני חשבתי שיהודי הוא כל מי שיש לו אב-יהודי ואם-16...
ב. מרזל
החשש של פרעה היה שעַם בני ישראל יצטרף לאויבי מצרים, "ונלחם בנו ועלה מן הארץ". כדי להקטין את האפשרות הזאת צריך להפחית את מספר הגברים, כי הם אנשי המלחמה.
כמו כן ראוי לציין שגזרת הבן היילוד איננה מלחמת תרבות נגד עם ישראל: כאשר התורה רוצה להשליט את התרבות של התורה בארץ המובטחת היא מזהירה מפני לקיחת נשים מקרב יושבי הארץ כי "וזנו בנותיו אחרי אלהיהן והזנו את בניך אחרי אלהיהן" (שמות לד, 16). זאת אומרת שהנשים גורמות לגבר לעבור לדת ולתרבות שלהן. פרעה לא נלחם נגד זה, כי הוא משאיר את הבנות בחיים, והן תנשאנה למצריים. כלומר מה שפרעה רוצה זה רק שלא יהיו לבני ישראל מספיק חיילים, והעניין התרבותי אינו מעניין אותו.
בנימין
זה בכלל לא נכון מה הקשר אתם מתומתמים איך
אני והואד מאוהבים עם לי יש חבר איך חיברתם
זה בזה .
אני אוהבת את חן לוי אתה החיים שלי אני
צחולה אלייך מה אני העשה בלעדיך איך אני
החייה עם אתה לא תיהייה לצידי.
חולה אלייך אוהבת אותך בדם שלי אהובי לבי