אברבנאל, מקשה:
למה אמר בבני מררי "ובשמות תפקדו את כלי משמרת משאם" (ד, ל"ב), ולא תמצא כזה לא במשא בני קהת ולא במשא בני גרשון?
מתוך גיליון נשא תשכ"ה, ד'

אברבנאל, מקשה:
למה אמר בבני מררי "ובשמות תפקדו את כלי משמרת משאם" (ד, ל"ב), ולא תמצא כזה לא במשא בני קהת ולא במשא בני גרשון?
מתוך גיליון נשא תשכ"ה, ד'
הסברה שלי היא שהיה צריך לתת להם שמות כיוון שהם התעסקו עם כל העמודים ודומיהם שכולם נראים אותו הדבר וכיוון שהיה עניין במשכן שכל אחד יעמוד בדיוק באותו מקום (אני לא זוכר מה המקור -בע"ה אולי אוסיף בהמשך..) היה צריך לתת לכל קרש שם בשביל לדעת את מיקומו בהרכבה הבאה
ארז,
נדמה לי שדברים ברוח דומה אומר המלבי"ם (מובא בגיליון):
שיקרא שם מיוחד לכל כלי שהם ממונים לשאתו, שהיו רושמים על קרשי המשכן לידע איזה בן זוגו, וכל קרש היה ניתן במקום שזכה בו בפעם הראשונה, ועל כן ציוה לייחד שם לכל אחד, ולייחד מי הממונה לנשאו, וגם עליהם היה איתמר ממונה.
מיכאל
חשבתי על שתי אפשרוויות לתשובה:
חלק ממשאם של בני גרשון הוא מיתרים (פרק ד פסוק כו: וְאֵת קַלְעֵי הֶחָצֵר וְאֶת-מָסַךְ פֶּתַח שַׁעַר הֶחָצֵר אֲשֶׁר עַל-הַמִּשְׁכָּן וְעַל-הַמִּזְבֵּחַ סָבִיב וְאֵת מֵיתְרֵיהֶם וְאֶת-כָּל-כְּלֵי עֲבֹדָתָם וְאֵת כָּל-אֲשֶׁר יֵעָשֶׂה לָהֶם וְעָבָדוּ.) ואחרי כמה פסוקים, בבני מררי נאמר שגם להם יש מיתרים (וְעַמּוּדֵי הֶחָצֵר סָבִיב וְאַדְנֵיהֶם וִיתֵדֹתָם וּמֵיתְרֵיהֶם לְכָל-כְּלֵיהֶם וּלְכֹל עֲבֹדָתָם וּבְשֵׁמֹת תִּפְקְדוּ אֶת-כְּלֵי מִשְׁמֶרֶת מַשָּׂאָם.). כדי להבדיל בין המיתרים של בני גרשון ובין המיתרים של בני מררי הפסוק אומר מיד "וּבְשֵׁמֹת תִּפְקְדוּ אֶת-כְּלֵי מִשְׁמֶרֶת מַשָּׂאָם" - כך שידעו מה שייך למשפחת מררי.
אפשרות אחרת היא כמו פירושו של רמב"ן: בעצם כל חלוקת העבודדה של כל הלוויים היתה עם שמות, כלומר היה סידור עבודה מאורגן. ולמה הדבר נזכר לראשונה בבני מררי? כי המשא שלהם היה הכבד ביותר, "והזכיר זה תחילה בבני מררי בעבור כובד משאם, אולי יקל כל אחד ממשאו ויטיל על חברו, (אבל) והוא הדין בבני קהת וגרשון".
יפתח
נדמה לי שהתשובות של ארז, מיכאל ויפתח ניתנות לחלוקה ל-2 קבוצות: אלה שמפרשים את הפסוק כך ה"שמות" הם שמות המשאות, כלומר הכלים וחלקי האוהל, ואלה משייחסים את המילה "שמות" בפסוק ללווים שנושאים את המשאות.
ואלי הכוונה שאיתמר היה צריך לדאוג להתאמה בין השמות האלה - מי נושא מה.
עינת